Advocat Concursal

Abogado derecho concursal en Reus

Especialista en Dret Concursal

Advocat de Dret Concursal a Reus

Llei de la segona oportunitat

La llei de la segona oportunitat ofereix una solució real perquè les persones físiques sobreendeutades puguin alliberar-se dels seus deutes i començar de nou, sense deutes.

Com a advocats especialitzats en aquesta àrea, t’oferim l’assessorament adequat per a acollir-te a aquesta llei, gestionant el procediment, cancel·lant tots (o la gran majoria) de deutes i ajudant-te a obtenir l’EPI (exoneració del passiu insatisfet) que et permetrà recuperar el control de la teva vida financera.

Concurs de creditors

Enfrontar-se a una situació d’insolvència empresarial és un moment difícil per a qualsevol empresari. I encara més quan l’empresa és familiar i hi ha la part emocional que no ens permet ser objectius.

Segons la Llei Concursal, com a empresari, si ets coneixedor que en un termini de dos mesos no podràs afrontar els pagaments recurrents (nòmines, proveïdors, etc.), com a administrador has de presentar la sol·licitud de concurs voluntari, ja que si no ho fas dins del termini previst, t’arrisques a que es pugui declarar la culpabilitat del concurs i que s’acabi derivant la responsabilitat a l’òrgan d’administració.

La matèria concursal no és senzilla, així que fuig d’aquells despatxos que et diuen que et presenten el concurs en dues setmanes i que tot anirà bé. Estudi, estratègia i planificació són claus per garantir l’èxit del procediment concursal.

Oferim serveis legals especialitzats en concursos de creditors protegint els teus interessos i els dels creditors, assolint una reestructuració o liquidació ordenada del teu negoci.

Administració concursal

Com a Administrador Concursal (AC) estem qualificats per gestionar i supervisar els processos concursals en que siguem designats pel Jutjat Mercantil. L’experiència és un grau. 

Malauradament, estem farts de veure concursos presentats de forma barroera i ràpida per advocats generalistes, en que no s’acompanya la documentació que fixa la llei concursal i que busquen una sortida a la desesperada abans que un creditor pugui presentar un concurs necessari.

Actuem de forma imparcial, garantint, majoritàriament, que la liquidació de la concursada es faci seguint tots els preceptes legals i defensant els interessos de tots els creditors per igual (par condictio creditorum).

La nostra experiència i coneixement ens permeten abordar els desafiaments i resoldre les qüestions legals complexes que puguin sorgir durant aquest procés.

Representació de creditors en concursos

La representació del creditor en un concurs és un aspecte clau per salvaguardar els seus interessos i drets davant de la mercantil concursada, ja que s’eviten suspicàcies i l’incompliment recurrent dels principis concursals. 

Des de la publicació del concurs al BOE, el creditor té un mes per comunicar el seu crèdit a l’administrador concursal i fer valdre els seus drets mentre duri el procediment concursal.

En el nostre despatx et garantim que com a creditor estaràs ben informat i maximitzarem les possibilitats de recuperar part o la totalitat del crèdit endeutat.

Recuperació de l’IVA

Malauradament, molts concursos no tenen un actiu per repartir entre els creditors -concurs sense massa- per la qual cosa, recuperar part del deute esdevindrà totalment una utopia, a no ser que hi pugui haver una acció de reintegració o mala fe per part de l’òrgan d’administració de la concursada.

Ara bé, una via per minimitzar les pèrdues i que encara és força desconeguda pels creditors és la recuperació de l’IVA de les factures impagades. Amb un procés relativament senzill podràs recuperar l’IVA que consti a les factures i deduir-lo a la següent declaració trimestral, això sí, es té un termini màxim de tres mesos des de la declaració del concurs.

Si ets dels que vols recuperar, per petit que sigui, part del deute que t’ha generat el concursat, contacta amb el nostre despatx i gestionarem la recuperació de l’IVA.

Si et trobes en una situació d’insolvència o sobre endeutament, no dubtis a contactar amb el nostre despatx d’advocats especialitzat en dret concursal.

Estarem encantats d’organitzar una primera reunió per analitzar la situació i oferir-te el suport i l’assessorament que necessites per superar aquests obstacles i recuperar la teva tranquil·litat.